Skip to main content
x

Cijena: od 7.150,00 kn
Datum: 10.08. - 17.08.2019
8 dana zrakoplovom

 

Kapadokija

Dan 1

10.08.2019

Zagreb - Istanbul – Kayseri – Kapadokija: (večera)

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 2 sata prije polijetanja zrakoplova.  Upoznavanje sa voditeljem putovanja i podjela putne dokumentacije. Prijava na let.

Let TK 1054 Zagreb - Istanbul u 09:15 s doalskom u 12:30 po lokalnom vremenu.

Let TK 2014 Istanbul -  Kayseri u 16:00 s dolaskom  u17:00 po lokalnom vremenu.

Po dolasku slijede carinske i granične formalnosti te prijevoz autobusom do hotela. Večera i noćenje.

Dan 2

11.08.2019

Kapadokija: (doručak, večera)  Nakon doručka odlazimo u Goreme. Posjetit ćemo Muzej na otvorenom nalik na ogroman samostanski kompleks od kojih svaki ima svoju fantastičnu crkvu. Sadrži najljepše crkvice od kamena, s lijepim freskama čije boje i dalje zadržavaju svu svoju izvornu svježinu. Također predstavlja jedinstvene primjere rock hewn arhitekture i fresko tehnike. Ovaj muzej je pod zaštitom UNESCO -a. Nakon obilaska muzeja, ići ćemo se upoznati sa tehnikom izrade tepiha. Odlazimo u dolinu golubova, zaustavljanje u Uchisaru, to je “dvorac - selo” odnosno zemlja čudnih i prekrasnih djela čovjeka i prirode. Ako nam vrijeme dopusti, posjetit ćemo jednu od lokalnih špiljskih kuća. Zatim nastavljamo u  Avanos Pottery Village, koji se nalazi na obalama Kizilirmaka (Crvena rijeka). Vidjet ćete turski polu-dragocjeni turski tirkiz (ime mu je dao Marco Polo, a znači boja Turaka). Dalje, biti očarani podzemnim gradom, nekad je to bilo mjesto utočišta za 15.000 kršćana. Svjedočite drevnim spavaonicama, crkvi, dvorani za sastanke i sobama za skladištenje hrane u gradu na osam katova povezanim sa 30 km hodnika i prolaza. Večera i noćenje u Kapadokiji.

Dan 3

12.08.2019.

Kapadokija (doručak, večera) Rano ustajanje, fakultativno, prije doručka ćemo otići na let balonom iznad Kapadokije. Let balonom traje minimum sat vremena i turistima omogućava da vide neke dijelove Kapadokije koje inače ne bi mogli vidjeti sa zemlje, jer je regija teško prohodna i nedostupna. Zbog toga je pogled iz zraka najajbolji. Zavisno od vremena izlaska sunca, baloni polijeću između 06:30h i 07:30h i dižu se u visinu do otprilike 300m što je sasvim dovoljno za fantastičan doživlja izlaska sunca i pretvaranja mračne doline sjenki u prelijepu dolinu boja. Tura balonima se završava šampanjcem, proslavit ćemo rađanje novog dana iznad Kapadokije.

vraćamo se u hotel na doručak..Nakon doručka uživajte u slobodnom danu. Fakultativno navečer odlazimo na trbusšni plesni show i folklorni plesni show s neograničenim pićima u lokalnom restoranu. Večera i noćenje.

Dan 4

13.08.2019

Kapadokija – Konya: (doručak, večera) danas ćemo putovati u Konyau. Putem ćemo stati kako bi fotografilarali stari caravanserai (nekadašnji hotel za trgovce i putnike na putu svile). Zatim ćemo posjetiti muzej filozofa i pjesnika Melvana Celaleddin - Rumija koji je bio filozof i mistik islama ali nije bio ortodoksni musliman. Njegova nauka zagovara neograničenu toleranciju, pozitivno razmišljanje, dobrotu i ljubav te svijest kroz ljubav. Za njega i njegove sljedbenike sve su religije manje - više istina. Promatrajući istodobno kršćanstvo, islam i Židove, njegovo mirno i tolerantno podučavanje privuklo je ljude svih sekti i vjeroispovijesti. Večera. Noćenje.

Dan 5

14.08.2019

Konya – Pamukkale: (doručak, večera) Nakon doručka odlazimo u Pamukklae (dvorac pamuka), posjetit ćemo ruševine Hierapolisa i Necropolisa - poznate po termalnim kupkama i lječilišnom centru. Kasnije ćemo pogledati “dvorac pamuka”, magične i jedinstvene terase nastale od vapnenca i termalnih izvora.  Večera i noćenje.

Day 6

15.08.2019

Pamukkale – Kusadasi: (doručak, večera) Nakon doručka odlazimo u Selcuk, po dolasku ćete posjetiti kožni outlet centar, a nakon kupovine ćemo istražiti drevni grad Efez, pogledat ćete jedno od najzačajnijih svjetskih arheoloških nalazišta. Prošećite očuvanim mramornim ulicama do knjižnice, Hadrijanovog hrama, velikog kazališta, rimskih kupki itd.Odlazimo do kuće Djevice Marije i osjetite čudesnu atmosferu skrivene kuće u mirnoći i zelenilu, tu je Marija provela posljednje dane. Možda je ovdje došla sa Sv. Ivanom koji je nekoliko godina kasnije odavde širio kršćanstvo. Posjetit ćemo i Artemidin hram, poznat kao jedno od sedam drevnih svjetskih čuda. Izgrađen je na ravnoj površini iznad močvare. Večera i noćenje.

Dan 7

16.08.2019

Kusadasi – Izmir: (doručak, večera) Nakon doručka odlazimo do “Sedam spavača” mjesta koje je značajno za kršćane i muslimane. Prema kršćanskoj legendi ovdje su bili zazidani mladi muškarci, njih sedmorica. Nakon toga odlazimo do mjesta gdje je pokopan Sv. Ivan, tu se nalazi mala kapela izgrađena u 4 st. Crkva Sv. Ivana je promijenjena u čudesnu baziliku tijekom vladavine Justinijana. Odlazimo u Izmir, šetnja gradom, slobodno vrijeme, večera i noćenje.

Dan 8

17.08.2019

Izmir – Istanbul - Zagreb  (doručak) Nakon doručka, odjava iz hotela. Kraće slobodno vrijeme te prijevoz u zračnu luku. Sa lijepim uspomenama i suvenirima,  prijavljujete se na let.

Let TK2325 u 15:05 s dolaskom u Istanbul u 16:25.

Let TK 1055 U 18:05 s dolaskom u Zagreb u 19:10 po lokalnom vremenu.

Kraj naših usluga, zahvaljujemo na druženju i ukazanom povjerenju te se vidimo ponovo.

 

Cijena putovanja po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.150,00 HRK

doplata za jednokrevetnu sobu: 1.750,00 HRK

popust na trećem ležaju: 180,00 HRK

Obavezna doplata: pristojbe zračnih luka: 1.591,00 HRK

popust za rane uplate do 90 dana pred put: 5% na osnovnu cijenu aranžmana

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...

Cijena uključuje:

 • zrakoplovna karta u ekonomskoj klasi prema programu i redu letenja

 • smještaj u hotelu 5* na osnovi polupansiona

 • voditelja putovanja iz Zagreba

 • stručnog lokalnog vodiča tijekom cijelog putovanja

 • prijevoze turističkim autobusom prema programu

 • ulaznice za muzeje koji se posjećuju tijekom putovanja

 • pripremu i organizaciju putovanja

 • posredovanje kod izrade vize za Tursku

 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine za turistički paket aranžman

Cijena ne uključuje:

 • troškove osobne prirode

 • pristojbe zračnih luka (obavezna doplata) - podložno promjeni

 • sve što nije navedeno pod cijena uključuje

 • napojnice za vozača i vodiče (3 USD vodič, 2 USD vozač - po osobi/ danu)

 • trošak vize ako je potrebna: 150,00 HRK

 • napojnice nosačima prtljage u hotelima

 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Neobavezne doplate (uplate na licu mjesta voditelju putovanja):

 • let balonom: 175,00 Eur

 • turska večer: 45,00 Eur

 

Prijedlog hotela Cappadocia Urgup Dinler Hotel 5*

Konya Ramada Hotel 5*

Pamukkale Lycus River Hotel 5*

Kusadasi Charisma Hotel 5*

Izmir Ramada Plaza Hotel 5*

 

Napomene:

Minimum prijavljenih putnika za realizaciju programa: 15

Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj

Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za Tursku.

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unijeti u zrakoplov.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz listopada 2018. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja Vacation Travel Club turističke agencije.